Placare fonoizolantă interioară

În cazul construcțiilor deja existente, căptușirea pereților cu materiale izolante uscate (placare/tencuială uscată cu plăci din gips-carton și izolații din vată minerală) reprezintă cea mai bună soluție pentru a obține performanțe maxime.

În cazul construcțiilor noi, ca alternativă la creșterea masei pereților masivi pentru obținerea unei izolări fonice mai bune, o soluție excelentă pentru izolare fonică și termică este placarea/tencuirea uscată a pereților cu plăci din gips-carton și izolație din vată minerală - cu efect de atenuare a zgomotului propagat de până la 10 dB, însemnând o înjumătățire a nivelului perceput de zgomot.

Confort acustic - izolare fonică adițională cu sistemele de placare (căptușire uscată) a pereților

Confort adițional în încăperi de locuit și birouri

Sistemele ISOVER de placare/tencuială uscată (“căptușire uscată”) - pentru clădiri noi și renovate
NU este plăcut să fii distras de zgomotele ambientale. Poți avea o casă ferită de zgomote nedorite.

Sistemele de placare/tencuire uscată (căptușire) a pereților cu materiale izolante uscate oferă soluția perfectă pentru controlul zgomotelor în clădirile noi sau renovate.

Poți apela la soluții clasice - construcția de pereți din zidărie sau din beton masiv, dar mult mai convenabil este să plachezi un perete de zidărie cu un sistem din gips-carton cu izolație din vată minerală de sticlă, care aduce un plus de izolare fonică, de 10 dB. Asta înseamnă că nivelul de zgomot perceput scade la jumătate.
  
Pentru a te putea bucura de liniște în casa ta, indicele de atenuare fonică a unui perete despărțitor trebuie să nu fie mai mare decât Rw = 55 dB.
 

Image

Eficiența izolării între camere (DnT,w)

Confort adițional în încăperi și birouri
 ISOVER oferă sisteme practice pentru confort sporit
         - Metode de căptușire cu materiale izolante a pereților cu structură metalică;
         - Metode de căptușire cu vată minerală de sticlă – plăci din gips-carton.

Perete pe structură metalică - căptușiti cu materiale izolante
Un astfel de sistem flexibil se fixează direct pe perete. Un perete secundar se poate atașa la o distanță anume de primul perete. O atenuare de încă 10 dB se poate obține dacă se căptușesc pereții cu materiale izolante, în funcție de tipul construcției și grosimea materialului izolant. Aceste sisteme se pot monta și pe pereți cu structuri din lemn. Deoarece structurile metalice sunt rigide trebuie avut grijă să nu apară contacte directe între ele pentru a nu amplifica propagarea undelor sonore.
 
Căptușirea pereților cu vată minerală de sticlă – plăci din gips-carton
Aceste elemente îmbunătățesc performanțele acustice și termice (CALIBEL este brand-ul folosit în Franța). O îmbunătățire de aproximativ 10 dB va fi atinsă în funcție de tipul de perete și grosimea materialului izolator.
O îmbunătățire de 10 dB obținută cu sistemul “căptușire uscată"
          - Aceasta îmbunătățire poate fi obținută și depinde în mare măsură de tipul de construcție și de grosimea materialului de izolare.

Cum percepem sunetele?

Image

În condiții normale este posibil ca urechea umană să perceapă modificări ale sunetelor de până la 1 dB. În mod normal este nevoie de o schimbare de 3 dB pentru a putea fi detectată. O schimbare de 10 dB a nivelului sunetului este percepută de două ori mai puternic sau de două ori mai puțin.

Tencuială uscată (căptușire) pe structură metalică

Pentru clădiri noi și renovate
Sistemele OPTIMA oferă protecție triplă împotriva zgomotelor, căldurii din zilele fierbinți de vară, frigului din timpul iernii și focului. Sistemul cu structură metalică, plăci din gips-carton și material izolant poate fi instalat, atât pe pereți noi, cât și pe pereți ce pot fi renovați. Datorită sistemului special de prindere, sistemele de izolare sunt deosebit de performante.

  • metode de montaj rapid și ușor;
  • o soluție estetică pentru acoperirea cablurilor și țevilor;
  • toate facilitățile pentru vopsit pereți și tepetat sunt posibile;
  • sisteme eficiente din materiale ușoare pentru toate tipurile de încăpere.
perete_izolat_cu_optima_3

Închidere și izolație pe structura metalică independentă

Un sistem eficient deoarece creează un fel de perete “ușor” în fața peretelui propriu-zis utilizând o structură metalică proprie.
Pentru clădiri noi sau renovate, acest sistem pe structură metalică, plăci din gips-carton și material izolant funcționeaza ca un sistem de tip “sandwich” îmbunătățind astfel indicele de atenuare sonoră.

  • sisteme din materiale ușoare pentru toate tipurile de încăperi și pereți;
  • sisteme ușor de montat;
  • soluție estetică pentru acoperirea cablurilor și țevilor;
  • toate facilitățile pentru vopsit pereți și tepetat sunt posibile;
  • sisteme eficiente din materiale ușoare pentru toate tipurile de încăperi;

Fațade flexibile cu bară elastică

Sistemele ușoare cu structuri metalice, plăci și materiale izolante formează sisteme de tip “sandwich” ce îmbunătățesc indicele de atenuare fonică fără să îngreuneze peretele cu mult material de construcție. Structurile metalice sunt fixate pe perete cu niște prinderi elastice pentru a minimiza propagarea zgomotelor.

  • sisteme eficiente din materiale ușoare;
  • performanțele acustice pot fi îmbunătățite;
  • aceste sisteme nu ocupă mult spațiu în încăpere;
  • montaj rapid și ușor.


Instalațiile din încăpere, precum țevile și cablurile, pot fi ușor integrate în sistem pentru o estetică mai bună.

Metode de montaj rapid și ușor

Montaj corespunzător

Toate metodele acestea de construcții necesare pentru izolare fonică trebuie realizate corespunzător pentru a evita punțile sonore. Orice gaură sau deschizătură nedorită într-un astfel de perete va facilita propagarea nedorită a zgomotelor. Astfel se pot forma anumite căi de propagare ale zgomotelor prin pereți, tavane și pardoseli. O deschizătură mică de 25 mm2 poate compromite performanțele acustice a peretelui de până la 10-15 dB. Astfel se poate preveni existența acestor fante nedorite prin astuparea lor cu mastic.